Topontmoeting in het teken van Expeditie Duurzame Zorg

Verslag Topontmoeting Samen één in Feijenoord
Dinsdag 1 juli 2014
Thema: Expeditie Duurzame Zorg Feijenoord

Samen werken aan de oplossing
Op dinsdag 1 juli 2014 vond een Topontmoeting van Samen één in Feijenoord plaats. Locatie was het karakteristieke pand ‘Het Gemaal’ op het Afrikaanderplein. Bij binnenkomst was er voor de meer dan 60 aanwezigen een multiculturele hapjes en drankjes verzorgd door de Wijkkeuken.

Mieke Reynen (projectmanager van Samen één in Feijenoord) opende de avond met twee inspirerende filmpjes, waarmee het belangrijkste thema van de avond werd geïntroduceerd: Samenwerken aan Expeditie Duurzame Zorg Feijenoord.

Elize van Ballegooie (NDF) en Annamarie van der Velden (Samen één in Feijenoord) namen vervolgens het stokje over, met een korte uitleg over Expeditie Duurzame Zorg Feijenoord. Een publiek private samenwerking waarin landelijke en lokale partners gezamenlijk de strijd aan gaan tegen overgewicht, obesitas en diabetes. De Expeditie richt zich in Feijenoord specifiek op de wijken Bloemhof, Hillesluis en Afrikaanderwijk. Aanleiding zijn de slechte cijfers op het gebied van gezondheid, gezondheidsbeleving en het gebrek aan kennis over gezondheid onder de bewoners van deze wijken. Aan de andere kant bruist het hier van de energie en liggen de kansen voor het oprapen. Een goede voedingsbodem dus voor de start van de Expeditie.

De belangrijkste uitgangspunten van de Expeditie Duurzame Zorg Feijenoord zijn: aansluiten op alles wat er al speelt in de wijk, het letterlijk naar de bewoners toe gaan en aansluiten op de belevingswereld van de bewoners. Bovendien versterkt de Expeditie  de keten om de bewoner heen, zowel op het gebied van zorg, preventie als leefstijl.
Klik hier voor het gehele verslag